Umění Přípravy Focaccie: Jak Zvládnout Domácí Pečení Italské Lahůdky

Připravit domácí focacciu může být jednoduché a zároveň zábavné dobrodružství do světa italského pečení. Následující kroky vám ukážou, jak dosáhnout dokonalé focaccie přímo z vaší vlastní kuchyně.

1. Příprava Těsta:

  • Ve velké míse smíchejte 500g hladké mouky s 7g sušeného droždí a 1 lžičkou soli.
  • Postupně přilijte 300ml teplé vody a 2 lžíce olivového oleje.
  • Hněťte těsto asi 10 minut, dokud není hladké a elastické.
  • Přikryjte mísu utěrkou a nechte těsto kynout na teplém místě asi 1-2 hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

2. Formování Focaccie:

  • Předehřejte troubu na 200°C a vymažte plech olivovým olejem.
  • Rozválejte těsto na plech a vtlačte do něj prsty prohlubně.
  • Potřete povrch těsta olivovým olejem a posypejte mořskou solí a čerstvým rozmarýnem.

3. Druhé Kynutí:

  • Zakryjte plech utěrkou a nechte focacciu znovu kynout asi 30-45 minut.

4. Pečení:

  • Před pečením můžete přidat do prohlubní ještě olivy, cherry rajčata nebo další ingredience dle vašeho gusta.
  • Pečte focacciu v předehřáté troubě asi 20-25 minut, dokud není krásně zlatavá.

5. Servírování:

  • Po vytažení z trouby nechte focacciu chvíli vychladnout a pak ji podávejte na porcování.

Variace:

  • Experimentujte s různými příchutěmi a přídavky, jako jsou olivy, slanina, cibule nebo sýr, abyste přidali do focaccie další rozměr chuti.

Tip: Pokud máte chuť na autentickou italskou focacciu, navštivte Focacce OC Letňany Praha 9 Caruso a vychutnejte si tu nejlepší chuť Středomoří. Pokud jste mimo Prahu, neváhejte využít rozvoz focaccie Praha Brno od Caruso a přenesete si italskou lahůdku přímo k sobě domů!

Napište hodnocení

Váš email nebude zobrazen. Pole označená *jsou povinná


Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/web/virtuals/306316/virtual/www/domains/recenze-hodnoceni.cz/wp-content/plugins/seo-ultimate/includes/jlfunctions/arr.php on line 64